2018-us metus pradėkime sveikai

Nauji metai – naujas požiūris! Pradėkime 2018-uosius sveikai ir pasiekime teigiamų rezultatų. Atlikę smulkius pakeitimus, galite ženkliai pagerinti sveikatą, energingumą ir produktyvumą. Pateikiame 6 paprastus patarimus, kurie padės Jums naujuosius metus pradėti sveikiau.


Investuokite į aktyvaus darbo baldus.
Pakeiskite standartinę biuro kėdę aktyvaus darbo kėde, balansine biuro kėde ar balansiniu kamuoliu. Sėdint ant šių kėdžių, Jūsų kūnas koncentruosis ties liksvaros išlaikymu, todėl nugaros ir juosmens raumenys bus mankštinami nuolatos. Reguliuojamo aukščio stalas leis dažnai keisti darbo padėtį. Stovimas darbas gerina Jūsų laikyseną, kraujo apytaką ir medžiagų apykaitą.

Sudarykite mitybos grafiką.
Visos darbo dienos metu išlaikykite tinkamą cukraus kiekį kraujyje – nepraleiskite pietų. Savo mėgstamiausius užkandžius ar patiekalus pasiruoškite iš vakaro ir susidėkite viską į tašę! Sudarę mitybos grafiką ir jo laikydamiesi – taupysite laiką ir pinigus.

Kuo dažniau naudokitės laiptais.
Vietoje važiavimo liftu – pasirinkite lipimą laiptais, taip Jūsų darbo diena taps dar aktyvesne. Lipdami laiptais mankštinate kojas ir gerinate kraujo apytaką. Viso to rezultatas? Daugiau energijos ir aiškesnis bei greitesnis mąstymas!

Daugiau vaikščiokite pėsčiomis.
Įpraskite eiti pietauti pėsčiomis, o ne važiuoti automobiliu. Tiesiog eikite pasivaikščioti arba surenkite susitikimą su kolegomis ne kabinete, bet pasivaikščiojimo metu. Susirinkimai pasivaikščiojimų metu yra puikus būdas tarpusavyje derinti darbą ir mankštą. Be to, grynas oras ženkliai gerina kūrybiškumą.

Nepamirškite gerti pakankamo kiekio vandens.
Vartojant reikiamą kiekį vandens yra žymiai lengviau išlaikyti dėmesio koncentraciją. Nežinote, kaip sukontroliuoti per dieną išgeriamo vandens kiekį? Parsisiųskite tam skirtą programėlę arba tiesiog markeriu pažymėkite nugertą vandens kiekį ir laiką tiesiai ant buteliuko. Pavyzdžiui, galite nusistatyti, kad iki 9:00 Jūs turite išgerti ketvirtadalį vandens buteliuko.

Maknštinkitės ir dirbkite.
Jūsų biure nėra sporto salės? Su kolegomis įrenkite nedidelę, mankštai skirtą zoną biure. Patariame tam panaudoti jogos užsiėmimų kilimėlius, gumas ir kitą įrangą.